Sunday, July 6, 2014

Kesäteatterikesä: I Love You, You're Perfect, Now Change

Kesäteatterikesän musikaalinen viikonloppu jatkuu. Skärgårdsteaternin I Love You, You're Perfect, Now Change kiertää satamia musikaalin ja rakkauden merkeissä. Kesäkiertueet kohtasivat toisensa perjantaina Paraisilla...

Anna Victoria Eriksson ja Peter Ahlqvist
romanttisissa tunnelmissa.

I Love You, You're Perfect, Now Change koostuu paristakymmenestä toisistaan irrallisesta kohtauksesta, joita yhdistää yksi teema: parisuhteet ja niiden hankaluus.

Musikaalia on esitetty 2000-luvun alkupuolella Helsingin kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaterissa. Yllättävää, ettei tätä tehdä pienille näyttämöille enempää – tämä on nimittäin hauska. Musikaalit ovat harvoin mitään kuoliaaksinaurattajia, mutta nyt pärskähtelin iloisesti kerran jos toisenkin. Enkä suinkaan ollut yleisön ainoa, jota nauratti.

Vaikka en teoksen teemoihin juuri samaistukaan, esitettiin tilanteet niin hupaisasti, että viihdyin hyvin. Etenkin kohtaus, jossa Kris Gummeruksen esittämä, yksinäisyyden johdosta murhaamaan sortunut elinkautisvanki (numero 25601!) toimii sinkkuryhmän kokouksessa kovaotteisena amorina, huvitti minua. Myös lopun vanhukset deittailemassa hautajaisissa -huumori vetosi.

Neljän hengen miehitys (Peter Ahlqvist, Anna Victoria Eriksson, Daniela Fogelholm, Kris Gummerus) on kokonaisuudessaan hauska, mutta laulullisesti hieman epätasainen. Eriksson erottuu porukan ehdottomasti parhaana laulajana. Pianistin ja viulistin säestämä musiikki on kyllä kaunista, vaikka esiintyjien ääniala tuntuukin toisinaan olevan hieman koetuksella.

Avioelämää puiva toinen näytös tuntui asteen verran liian pitkältä, penkkinsä epämukavuuden ehti loppupuolella jo sisäistää. Kaiken kaikkiaan yllätyin kuitenkin tämän musikaalin suhteen iloisesti. Teeman perusteella odotin jotain paljon ällösiirappisempaa.

Kuten tunnettua, olen ruotsinkielisten musikaalien suuri ystävä. Tästä huolimatta kielitaitoni on vielä hieman rakenteilla. Vaan ei hätää – ainakin tässä esityksessä pysyin, paikka paikoin hieman puutteellisesta ymmärryksestä huolimatta, täysillä mukana. Uskallan siis suositella näytöstä muillekin suomenkielisille, jos kesäretki tai veneilyreitti vain sattuu osumaan yksiin kiertuepaikkakuntien kanssa.

Daniela Fogelholm ja Kris Gummerus.

Mutta mistä tällainen kiire blogin päivittämiselle, kaksi arvostelua yhden illan aikana? Suuntaan seuraavaksi kiertueeni ulkomaan-etapille, eikä lento huomenaamulla odota... Palaamisiin siis parin viikon päästä. Silloin on luvassa hieman englanninkielisiä kesäteatteritunnelmia!

Kuvat lainassa Skärgårdsteaternin kuvapankista.

No comments:

Post a Comment