Tuesday, September 19, 2017

Musikaalimatkassa!


Hei kaikki, minulla on ilmoitusluontoista asiaa: minusta on tullut podcast-juontaja!

Päätimme keväällä ystäväni Laura Haajasen kanssa, että aika on kypsä Suomen ensimmäiselle musikaalipodcastille. Monta pitkää kesäpäivää meni suunnitellessa ja äänitellessä, nyt on aika pamauttaa tulokset kaikkien kuultaviksi. Ensimmäinen täysimittainen jakso saa ensiesityksensä tänään.

Miksi podcast? Siksi, että bloggaaminen on kovin yksinäistä puuhaa. Joskus blogitekstit toki herättävät keskustelua Twitterissä tai kavereiden kesken reaalimaailmassa, mutta lähtökohtaisesti bloggari naputtelee tunteitaan sanoiksi yksin ja lukijat sitten lukevat tekstin kukin omassa yksinäisyydessään.

Podcastin asetelma on erilainen: jokaisessa jaksossa puhutaan musikaaleista vähintään kaksin, usein isommallakin porukalla vaihtuvien vieraiden ja haastateltavien kanssa. Vaihteeksi dialogia yksinlaulun sijaan! Nautin kirjoittamisesta ja jatkan totta kai tulevaisuudessa teatterista bloggaamista ihan kuin ennenkin, mutta on hauska päästä kokeilemaan myös toisenlaista kertomisen tapaa.

Musikaalimatkassa-podcastin nimi kertoo, mistä on kyse: otamme kuuntelijat mukaan musikaalimatkoillemme niin Suomessa kuin ulkomailla. Juttelemme jostakin illan esitykseen liittyvästä aiheesta, tapaamme ehkä teokseen perehtyneitä faneja tai taiteilijoita musikaalin takana, jaamme näytöksen herättämät ajatukset. Toisinaan istumme alas vieraan kanssa ja otamme käsittelyyn jonkin musikaalimaailman ilmiön.

Julkaisemme uuden jakson suunnilleen joka toinen tiistai. Syksyn aikana aiomme puhua esimerkiksi fanittamisesta ja fanitettavana olemisesta, moraalisesta mielipahasta ja tasa-arvosta. Kerromme lisää suunnitelmistamme podcastin esittelyjaksossa.

Podcastin kautta haluamme jakaa oman rakkautemme musikaaleihin, tarjota Suomen musikaalifaneille ja musiikkiteatterin maailmasta kiinnostuneille jotain uutta ja hauskaa ja samalla tuoda katsojia ja alan ammattilaisia lähemmäs toisiaan. Meillä kokijoilla ja tekijöillä on yhteinen intohimo, ja toivomme, että voimme podcastissa ja sen ympärillä puhua siitä yhdessä.

Julkaisimme juuri ekan jaksomme, jossa lähdemme musikaalimatkalle Ruotsiin Les Misérablesia katsomaan – ja otamme mennessämme selvää siitä, onko satatuntinen kurjuuden viemäreissä kieriskely oikeastaan edes hyvä musikaali. Toivottavasti saamme matkaseuraa monista teatterinystävistä niin tälle kuin tuleville reissuille!

Kuuntele podcastia Soundcloudissa tai iTunesissa
Seuraa podcastia Facebookissa ja Twitterissä

No comments:

Post a Comment