Sunday, May 31, 2015

Kesäteatterikesä 2015: Tämä on farssi!

Dear international readers: it's time for my Finnish summer series. More information here – back in English in August at latest. Have a fantastic summer!

Viimeisen vuoden aikana olen käynyt erään keskustelun ainakin kahdeksan kertaa.

"Joo, kävin parissa kesäteatterissa. Muuten ihan hyviä esityksiä, mutta se Matti ja Teppo -musikaali! Mitään niin hirveää en ole kyllä koskaan nähnyt!"
"No tuota. Niin. Minun mielestänihän se oli oikeastaan tosi hyvä."

Kaikkien keskustelukumppanien epäuskoinen nauru ei ole loppunut vieläkään.

Samppalinnasta lähetettiin minulle viime kesänä tällaiset aurinkolasit.
Mikähän on kesän 2015 tyylikkäin teatteriasuste?

Viime kesänä asetin itseni alttiiksi Suomen kesän teatteritarjonnalle. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Kesäteatterikesä 2014 -kierros avasi silmäni, murskasi ennakkoluuloni, suorastaan laajensi tajuntaani. Siispä nyt on aika aloittaa jatkohoito.

Kesäteatterikesä 2015: Tämä on farssi!

Viime kesänä näin kierroksellani kesäteatteria laidasta laitaan: kehnosta komediasta onnistuneeseen komediaan. Onnistuin kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kautta välttämään kokonaan farssin, tuon kesäisten lavojen kantavan genren. Tämä muuttuu nyt! Minulla on varattuna liput jo kahteen farssiin, ja lisää saa suositella.
Farssin lisäksi aion toki jatkaa viime kesänä hyväksi todetulla tyylillä ja katsoa kaikki kesäretkieni varrelle osuvat ammattilaisesitykset. Innoissani odotan esimerkiksi merirosvojen maihinnousua Turun Vartiovuorelle ja Lahden häämusikaalia.

Viime kesänä tulin siihen tulokseen, että vaikka kesäteatterin perustehtävä onkin viihdyttää, aivan kaikkea peppu ja pontikka -huumoria ei tarvitse sietää. Katsotaan, missä vaiheessa seinä tulee tänä kesänä vastaan. Kiertue käynnistyy ensi viikolla ja jatkuu, kunnes loma on ohi ja/tai kunnes mitta on täynnä.

Montako farssia veikkaatte minun kestävän?

2 comments:

  1. Kyllä pari menee heittämällä! Tai ainakin minulla meni viime kesänä... Kunhan katsomisten välissä on riittävästi väliä, koskapa farssit ovat usein juoneltaan hyvin samankaltaisia (ovista tullaan ja mennään, rahahässäkkää, muuta hässäkkää, mies naisena/kuurona/mykkänä/tekokuolleena/jne, pussiinpuhumista, jotain vilautusta ym.) Tsemppiä! Odotan innolla mitä ja missä aiot katsoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viisaasti olen siis jättänyt kolme viikkoa ensimmäisten kahden farssietappini väliin... Katsotaan, kuinka käy! Kiitos!

      Delete